Foto's van mijn 120 cm aquarium 2008-2009.


LDA31
de eerst gekochte LDA31 doet het prima (leeft in januari 2010 nog steeds)

LDA31
de tweede LDA31 met de beschadigde vin (hier onder het andijvie blad) sterft in juni 2008, heeft 8 maanden geleefd

ancistrus
de ancistrussen doen het ook prima

Ancistrus+LDA31
hier een foto uit januari 2009, de beide ancistrussen samen met de LDA31 op andijvie.
een blad andijvie wordt binnen een paar uur compleet opgegeten

peckoltia
ook de peckoltia eet graag andijvie

L168
in 2008 koop ik helaas twee keer een L nummer die binnen paar weken sterven. de eerste is deze L168, schitterend fel geel met zwart

L168
hier ligt hij bij de peckoltia, verschil in grootte en kleur zijn mooi te zien

L204
het andere visje dat na een paar weken sterft is deze L204, ondanks het feit dat hij meerdere weken in de winkel had gezeten, verschraalt hij snel (iets wat ik nooit eerder heb gezien)


hier is de L204 nog in goede conditie

L276
met deze L276 een Chaetostoma soort loopt het nog slechter af
ik koop hem spontaan in Vlaardingen omdat het een schtitterende vis is voor nog geen 10 euro.
maar de vis sterft binnen enkele dagen, een teken dat hij niet tegen de watercondities kan

L163
de L168 en L204 zijn afkomstig van Dierenspeciaalzaak Keijzer Poortugaal, die steeds minimaal 70 L nummers op voorraad heeft.
na de slechte ervaringen met de laatste L nummers overleg ik hier goed welke soort de meeste kans van slagen heeft. de L163 komt er uit en inderdaad deze leeft nog steeds (sinds 28 februari 2009)

LDA25
later koop ik ook nog dit leuke kleine visje parotocinclus jumbo(LDA25). maar helaas deze wordt gegrepen door de aequidens pulcher orinoco:




de echte alleseter leporinus eet mee



pseudanos trimaculatus (anostomus trimaculatus)
de trimaculatus eet de laatste restjes

tot zover de L nummers.
ook het bestand andere vissen is wat veranderd. helaas zien de orinoco cichliden nieuwe vissen in eerste instantie aan voor prooi, al zijn ze verder niet aggressief. als ze door hebben dat een vis niet makkelijk te grijpen is dan laten ze hem met rust.
ik moet me dus beperken tot wat steverige visjes.

leporinus
dit zijn zeker stevige jongens de eerder genoemde leporinus. gekocht in de veronderstelling dat het pseudanos trimaculatus was.
welke leporinus het precies is is lastig te zeggen, in Mergus Aquarien Atlas lijkt leporinus cf. cylindriformis er het meest op.
het zou ook leporinus friderici kunnen zijn, de expemplaren die ik daarvan gezien heb zijn echter breder.
zeker is dat het een van de weinige vissen is die baardalgen eet, die nog steeds veel voorkomen in het aquarium. ze eten deze baardalgen inderdaad, maar ook al het andere dat eetbaar is inclusief ALLE planten, zelfs grote anubias zijn binnen enkele dagen geplunderd.

pseudanos trimaculatus (anostomus trimaculatus)
een vredelievende alleseter

hyphessobrycon bentosi
dit zijn hyphessobrycon bentosi whitefin variant. 3 exmplaren sterven binnen een paar maanden , de overige 3 hebben ruim een jaar geleefd. ik plaats twee maal een aantal bij. als ik 5 wat kleinere gewone bentosi bij plaats zijn hiervan 3 in een dag verdwenen. ze worden vermoedelijk gegrepen door de orinonco cichlides later plaats is nog maals 6 wat steviger exemplaren bij. op dit moment leven daar nog 3 van.
hyphessobrycon bentosi
hier een gewone hyphessobrycon bentosi

discus fish
ter vervangen van de maanvissen weer terug naar discusvissen. deze twee doen het helaas niet goed. de blauwe sterft na een paar maanden. de red melon na een jaar

carnegiella strigata
ik verwachtte dat de orinoco cichlide wel van bijlzalmen af zou blijven. ik heb ze niet kunnen betrappen, maar de bijlzalmen verdwijnen. ze springen ook uit de bak, drie vind ik terug boven op de glasplaat

carnegiella strigata
ook van deze fraaie visjes heb ik niet lang plezier gehad

corydoras weitzmani
ter vervanging van de corydorassen die door ouderdom zijn gestorven deze fraaie corydoras weitzmani. dure soort (15 euro per stuk) speciaal besteld en direct geleverd via de groothandel. ik had er 5, helaas zit er een zwak exmplaar tussen dat binnen drie weken sterft. een paar weken later sterft er nog een exemplaar.

corydoras weitzmani
de c. weitzmani is een vrij kleine soort, ter vergelijking hier bij een brochis

corydoras weitzmani
hier twee bij elkaar

pyrrhulina laeta + copella natteri
deze visjes koop ik als spatzalmen divers, ik denk dat het op de voorgrond pyrrhulina laeta is en op de achter grond copella natteri. de 5 copella zijn zeer fragiel en kunnen zich niet handhaven. de pyrrhulinas doen het prima.


laatste update 2 februari 2010 (tekstuele aanpassing 28 augustus 2014)

home, mijn kleine aquaria
Klik hier om naar ons zeeaquarium te gaan
Klik hier om naar zelf onder water te gaan